Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), na svom sajtu cins.rs, objavio je bazu podataka o troškovima narodnih poslanika od 2016. do 2019. godine,
Podsećamo da su pretposlednji izbori za poslanike u Skupštini Srbije bili aprila 2016. godine. Za portal smo izdvojili troškove vršačkih poslanika.

CINS

Za naknade za dolazak poslanika do Narodne skupštine sopstvenim kolima, za iznajmljivanje stanova u Beogradu, smeštaj i put u inostranstvo i zemlji, je od 2016. do 2020. godine izdvojeno 402 miliona dinara. CINS otkriva da nema kontrole nad time kako poslanici koriste novac za gorivo i smeštaj, što otvara mogućnost za malverzacije. Bivši poslanici i stručnjaci smatraju da bi rešenje bilo formiranje posebnog tela koje bi kontrolisalo poslanike.

U sedištu Demokratske stranke u Vršcu održana je tribina "Ne dirajte nam porodice", na kojoj su pored domaćina dr Tatjane Vešović, predsednice Gradskog odbora Demokratske stranke, učestvovali i predsednik DS dr Zoran Lutovac, predsednik Pokrajinskog odbora DS Nebojša Novaković i predsednik Gradskog odbora Beograd Socijaldemokratske stranke Aleksandar Ivanović.

Četiri odbornice Skupštine grada Vršca podnele su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović "zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja iz člana 359. Krivičnog zakonika Republike Srbije".

Letnji intervju sa predsednicom GO Dosta je bilo u Vršcu, doktorkom Biljanom Jeličić, otkriva aktivnosti u ovom političkom miljeu, ali smo saznali i lični stav o aktuelnim događajima oko nezakonitog višegodišnjeg "skidanja" para od penzija za gradski samodoprinos.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice "Vršac" dr Jon Omoran je podeno ostavku, saznaje portal "Vršačka kula".

 Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović potpisala je 27. juna 2019. godine Rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini. U rešenju se ne navode imena članova komisije koji su odlučivali o raspodeli sredstava, ali se vidi da je za pare građana Vršca konkurisalo 35 preduzetnika i firmi, od kojih 19 nije "prošlo" sa projektima.