Oproštajni govor pesnikinje Jelene Marinkov na sahrani Budimira Babića, sociologa, muzičara i ekološkog aktiviste

U noći 22. septembra, ugasila se jedna zvezda, otišao je moj divni, najdraži prijatelj Budimir Babić, naš Buda. Bio je ne samo moj i vaš, bio je prijatelj svega dobrog na ovom svetu, u ovom gradu, u svom i životima svih nas.
Mnogi će osetiti prazninu koju za sobom ostavlja ta jedinstvena pojava, taj dobri duh vršačkog brega, parka, jezera. Bio je čovek vrednosti i beskompromisnih stavova kada su u pitanju vrednosti u koje je verovao.

Piše Dragica Stanojlović

Otišla je Olivija Rusovac. Vrščanka, Beograđanka, novinarka, prevodilac i nepokolebljivi borac protiv bezumlja, mržnje, primitivizma i zloupotrebe ljudi.
Dugo godina je njen glas bio prepoznatljiva objava za informativne emisije Radio Beograda.

Na portalu Grada Vršca objavljeno je Rešenje o raspoedeli sredstava za sufinanasiranje projekata medijskih sadržaja u 2021. godini koje je potpisala gradonačelnica Dragana Mitrović. Iz budžeta je za ove namene izdvojeno 23 miliona dinara i od 42 projekta, novac je izdvojen za 14 medija i produkcija.

Saopštenje Pravoslavne Mitropolije crnogorsko-primorske

U petak 30. oktobra 2020 godine, uoči praznika Svetog Petra Cetinjskog, u 8:20 časova, u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski i Egzarh svetoga trona pećkoga g. Amfilohije.

U noći između 1. i 2. avgusta Gradski park u Vršcu je ostao bez još jednog svog stanovnika. Iako je bila noć bez košave, ogromno stablo se bukvalno prepolovilo.
Šta je prethodilo ovom opasnom incidentu, za sada je nepoznanica. Ostaju brojna pitanja za struku.

Poziv svim građanima za podršku velikoj onlajn kampanji!

Ekološko udruženje Avalon vas poziva da doprinesete opsežnoj onlajn kampanji “SAČUVAJMO ŠUME VRŠAČKIH PLANINA” kojom ćemo uz vašu pomoć informisati i okupiti što veći broj naših sugrađana i svih ljubitelja prirode koji se suprotstavljaju postojećem obimu seče šuma na Vršačkim planinama!