Vrščanin Milivoj Vučanović od dečije zaljubljenosti u svet ptica, životinja, insekata, došao je do svoje neobične i izuzetne profesije. U vršačkom Komunalnom preduzeću "Drugi oktobar" radi kao čuvar prirode i možete ga sresti na svim kotama Vršačkih planina,kao i u vršačkom Malom ritu;

Rečenica koju decenijama unazad niko od zvaničnika nije izgovorio u Vršcu.

Vršac je imao svog najvećeg globtrotera, prvog srpskog velemajstora Boru Kostića. Na raskršću dva milenijuma čika Bora je dobio dostojnog naslednika - nekadašnjeg košarkaša, pa trenera, a već više godina FIBA eksperta - Miodraga Marjanovića.

Jedna nesvakidašnja video priča o našem sugrađaninu, čoveku iz dva milenijuma.

Gorana Dimitrijevskog znamo kao autora stripova, muzičara, urednika strip magazina „Patagonija“.

Istorija rokenrola i "živih" svirki i na ovim banatskim prostorima, puna je zanimljivih ličnosti i događaja koji u relativno siromašnim vremenima druge polovine XX veka, pokazuju izuzetno duhovno bogatstvo.

U red velikana vršačkog sporta, sa postignutim vrhunskim rezultatima, već godinama se nalazi izuzetan sportista i pedagog Mihalj Kardoš. Sportski savez Vršca mu je ove godine dodelio Nagradu za životno delo.

Kao da ne postoji čovek na ovoj našoj Planeti koji se nije i pre nego što je prohodao, oprobao u crtanju - da li na pesku ili sa kredom i olovkom u ruci... I kada smo počeli pretrage o crtačima, pa strip autorima, dogodila se prava eksplozija ove devete umetnosti. Kao da je celokupna internet mreža sva u znaku stripa, i da je stvarno nemoguća misija ispratiti sve umetnike, nove trendove, nova imena, pravce, a u spoju ove i drugih umetnosti, ne vidi se kraj.