U nedelju 18. oktobra održana je Godišnja skupština Ekološkog udruženja Avalon. Pored redovnog razmatranja narativnog i finansijskog izveštaja o radu udruženja u predhodnoj godini, osmišljen je i plan aktivnosti za narednu.

Dolaskom Deda Mraza i promocijom publikacije "Nasmejani čekamo potomstvo", ovdašnje Udruženje "Vesela porodica" obeležilo je dve godine postojanja i uspešnog rada. U igraonici"Deltix KIDS", koja je besplatno ustupila prostor Udruženju "Vesela porodica", stručnjaci volonteri budućim majkama pružaju neophodne onformacije o svim fazama trudnoće, razvoju ploda i porođaju.

Na 5. Međunarodnom turniru u mačevanju "Trofej Sinđe", Vrščanin Petar Stojkov osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju u konkurenciji od petnaest takmičara.
Druga dva vršačka takmičara Đorđe Stojkov i Ilija Jagodić (juniori) su u kup sistemu poraženi u borbi za treće mesto i tako ostali bez medalja. Kako ističe trener ovdašnjih mačevalaca Željko Ćela, sva tri takmičara su se hrabro borili i predstavljali Vršac u najboljem svetlu.

Septembra su na prostoru između Lidla i "Buvlje" pijace, u ulici Nikole Neškovića, počeli radovi na izgradnji devetog Retail parka Nest. U devet gradova postoje ili su u planu ovakvi centri: pet u Srbiji, dva u Češkoj i tri u Rumuniji.