U sedištu Demokratske stranke u Vršcu održana je tribina "Ne dirajte nam porodice", na kojoj su pored domaćina dr Tatjane Vešović, predsednice Gradskog odbora Demokratske stranke, učestvovali i predsednik DS dr Zoran Lutovac, predsednik Pokrajinskog odbora DS Nebojša Novaković i predsednik Gradskog odbora Beograd Socijaldemokratske stranke Aleksandar Ivanović.

Kako se u dvočasovnoj raspravi moglo čuti i u opozicionom delovanju najznačajnija je solidarnost. A napadi na one koji se usude da imaju drugačije mišljenje, kao i napadi na njihove porodice, u stvari su "pretnja svima drugima koji i pomisle da dignu glas protiv sadašnje vlasti u Srbiji".
Tribina "Ne dirajte nam porodice" je bila i svojevrsni poziv na solidarnost sa aktivistkinjama Demokratske stranke Draganom Rakić i dr Tatjanom Vešović, koje su i uz pojedine druge opozicione aktiviste, meta sinhronizovanih napada ispod minimumama svakog ljudskog dostojanstva.
U razgovoru sa članovima i simpatizerima, predsednik DS dr Zoran Lutovac je najviše govorio o razlozima odluke opozicionih stranaka na bojkot izbora, naglašavajući da "neće biti kompromisa do potpunog stvaranja uslova za primenu svih zakona kojima se garantuju sloboda i jednaki uslovi za sve učesnike u izbornoj trci". Kompromisa neće biti, rekao je Lutovac, ni sa onim članovima koji se ogluše o stavove najviših tela Demokratske stranke.