Četiri odbornice Skupštine grada Vršca podnele su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović "zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja iz člana 359. Krivičnog zakonika Republike Srbije".

U obrazloženju prijave se navodi da je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović nezakonito angažovala pet advokata iz Pančeva da zastupaju Grad Vršac u izvršnim postupcima protivizvršenja prema vršačkim penzionerima, pred Osnovnim sudom u Vršcu i nadležnim javnim izvršiteljima.
- Gradonačelnica je prekršila Zakon o pravobranilaštvu i odluku Skupštine grada Vršca o obrazovanju Gradskog pravobranilaštva grada Vršca pri čemu je bila svesna svojih postupaka, kao da isti predstavljaju krivično delo i htela je njegovo izvršenje - navodi se u prijavi koje su potpisale odbrnice Dragana Rakić, Tatjana Vešović, dr Dragica Stanojlovići dr Biljana Jeličić.
"Izdatim Generalnim punomoćjem je omogućila da advokati navedeni u punomoćju pribave sebi korist u visini troškova zastujpanja i istovremeno je oštetila budžet Grada Vršca, jer sredstva koja ostvari Gradsko pravobranilaštvo u poslovima zastupanja predstavljaju prihod budžeta Grada Vršca".
Na konferenciji za novinare u holu Gradske kuće u Vršcu, u utorak popodne, odbornice su najavile i nove krivične prijave protiv čelnih ljudi grada Vršca.