Borba za pravedniji i zdraviji sistem, bila je u petak 7. juna tema tribine održane u Savezu za Srbiju u Vršcu. Na tribini su govorili lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić i Borislav Žajski, predsednik Dveri u Vršcu.

Boško Obradović je ponovio poznate principe oko kojih su se okupile članice Saveza za Srbiju, naglašavajući "da samo jedinstvenim organizovanjem opozicija beleži značajan napredak koji je do pre godinu dana bio nezamisliv".
- Naravno, to još uvek nije dovoljno za odlazak režima Aleksandra Vučića, ali bez stvaranja uslova za slobodne i fer izbore, nema ni govora da ćemo pod ovakvim uslovima kada su nam "vezane i ruke i noge", izaći na izbore - rekao je Boško Obradović, najavljujući da će tokom leta Slobodna zona obilaziti gradove širom Srbije.
Najavljujući protest u vršačkom Ruskom parku u subotu 8. juna u 19 časova, povodom obeležavanja šest meseci opozicionih protesta, Dragana Rakić je između ostalog rekla "da je Srbija zemlja diktature u kojoj se ljudi sve češće u beznađu odlučuju na najteže oblike protesta kao što je štrajk glađu". Ona je na kraju rekla da će ličnim primerom pokazati da politika, kao i svaka druga profesija, može da bude plemenita ako je radimo na častan i pošten način.