U Salonu kod Porte (Tačka susretanja), u četvrtak 16. maja, održana je promocija knjige eseja dr Dragice Stanojović "Korak po korak iz mraka u mrak". Pored autorke, o knjizi "zapisa iz svakodnevnice 1999-2019" je govorio pančevački novinar Nenad Živković, dok je moderatorka bila Jelena Marinkov.

"Iako su objavljivani u novini, ovde nije reč o klasičnim novinarskim tekstovima. Niti je Republika bila klasična novina, niti je Dragica Stanojlović po profesiji novinarka. Republika je bila "list građanskog samooslobađanja", a DragicaStanojlović je po profesiji neuropsihijatar koja se po ličnom, građanskom angažmanu uspešno uklopila u profil lista koji je imao još jedan moto: "List bez mržnje, straha i nasilja" - zapisala je u preporuci za ovu najnoviju knjigu Dragice Stanojlović, uvažena novinarka Olivija Rusovac.

Pored brojnih stručnih radova iz oblasti psihijatrije, Dragica Stanojlović je objavila i dve zbirke pesama. Inače, od 2010. godine je redovni profesor na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača “Mihailo Palov“ u Vršcu.