U poplavi medija, okeanima internetskih sadržaja, evo i jedne kapi (ne)običnih novinskih priča. Dugo je ovaj stari medijski duh bio u boci, ali više od trljanja probudila ga je isprazna buka, nesnosna lupetanja, udaranje u talambase, najave svega i svačega...

A kada se vremešni novinar odluči na taj novi medijski korak, među milenijalce, onda budite sigurni da želi da dokaže kako ima i onih drugih novinara, kako ima i drugih koji pod ovim banatskim nebom imaju šta da kažu ili zaslužuju da se o njima nešto kaže, ili šta da poruče, ili jednostavno - da podele svoja razmišljanja, vizije i aktuelnosti o našoj Lepoj varoši i događanjima u njoj i oko nje.

Zašto Vršačka kula? Ime koje nosi građevina koju neizmerno volimo i sa novim neprikladnim ruhom, sa kojom delimo Sunce i udare košave, ali i predivna godišnja doba, rađanja, stasanja, ljubavi, rastanke i odlaske. Naša Kula, jedna, jedina i neponovljiva. Gleda na sve četiri strane. Želimo da i sadržaje na ovoj internet adresi koja je dugo (?!) čekala da zaživi na svetskoj mreži, prihvatate kao temeljite, pouzdane, proverene sadržaje. Doduše, to se odnosi na osnovne oblike novinarskog izražavanja, a u drugim oblicima valja očekivata različita mišljenja, sučeljavanja, istraživanja... Podložna preispitivanju.

Vršac je bio poznat kao grad u koji vredi doći, i ostati. Vršac je bio "Švajcarska u malom". Planine, vino, čokolada, farmacija, pivo, nameštaj, tekstil, poljoprivreda... Od snažne privrede ostala je senka. Od bogate i raznolike nacionalne tradicije, pa sve do sjajnih kulturnih dešavanja, šarolikom i uspešnom sportu, respektabilnog obrazovanja, ostali su zapušteni tragovi. Vršac se visoko kotirao. Bilo nekada. A šta se dogodilo sa slavom ove naše Lepe varoši, na kraju druge decenije drugog milenijuma?

Uspećemo u našim zamislima časnog novinarstva samo ako pridobijemo i zadržimo vaše poverenje. Znamo da to nije i neće biti lako, ali i uz vašu pomoć, sve je moguće.