Na Konkursu za savremeni pozorišni dramski tekst, koji nosi ime jednog od najpoznatijih srpskih dramskih pisaca, Slobodana Stojanovića, koji je raspisala Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu, žiri u sastavu Dragana Bošković, teatrolog i pozorišna kritičarka, Srđan Koljević, reditelj, profesor FDU i Vukica Strugar, novinarka dnevnog lista Novosti, jednoglasno je doneo odluku da se, u konkurenciji od 54 prispela teksta, nagrada „Slobodan Stojanović“ dodeli tekstu pod naslovom „Suze Svetog Lavrentija“, pod šifrom „Kiša meteora“ autora Nikole Stanišića iz Vršca.

Konkurs se organizuje u spomen na dramaturga Slobodana Stojanovića (1937-2000), koji je veći deo života proveo u Požarevcu, gde je izvesno vreme bio i na čelu gradske biblioteke. Napisao je brojne drame, filmska scenarija i dramaturške studije i eseje. Njegove najpoznatije TV serije i drame su bile: „Više od igre“, „Jastuk groba mog“, „Tuga“, „Golubovići“, „Siroče“, „Idemo dalje“ i „Držanje za vazduh“.

A evo kako su članovi žirija obrazložili odluku o proglašenju pobednika na Konkursu za savremeni pozorišni dramski tekst Narodne biblioteke “Ilija M Petrović” u Požarevcu:

Sam spisak lica, koja će učestvovati u radnji fantazmagorije „Suze Svetog Lavrentija“ (Džoni, „naoružan životinjskim pogledom“, Sara, „naoružana blokom za pisanje“ i Čovek u belom mantilu, „čije je oružje hipnoza“), ukazuje da će se dramska radnja umnožiti u nekoliko dimenzija. Autor oveog zanimljivog teksta, koji se događa na Vršačkom bregu, danas, vešto uvodi u hipnotičku seansu, što ćemo doznati na kraju, realističnu priču o dvoje mladih, koji, tokom drame, menjaju pozicije i odnose i otkrivaju niz motiva, kao što su krivica, kazna, ljubav, roditeljstvo,pokajanje.
Žiri se, od 54 prispela teksta, od kojih je većina zadovoljavala sve kriterijume za celovit dramski tekst, iako su prispele tri pozorišne drame sa temom o Mileni Pavlović Barili, za „Suze svetog Lavrentija“ odlučio zbog zavidnog kvaliteta dramskog pisanja, kao i zbog asocijacija i metafora, scenske poezije, koje su utkane u ovu priču. Pisan dobrim dramskim dijalogom, specifičnim jezikom, ovaj tekst je, smatra žiri, najbliži poetici koju je stvarao, negovao i poklanjao svojim gledaocima i čitaocima Slobodan Stojanović, pisac sa retkim darom za poetsko i emotivno dramsko pismo.

Ko je dvadesetjednogodišnji Vrščanin Nikola Stanišić, mladić koji je osvojio nagradu "Slobodan Stojanović", pogledajte u video dokumentu Fenster televizije.